.

LETI, LETI, PRIČA! – program senzoričkog pripovijedanja za djecu i mlade s teškoćama u razvoju

Za djecu s teškoćama u razvoju veliki izazov predstavlja ponekad smanjena socijalna interakcija te nedovoljna uključenost u zabavne i kreativne sadržaje, prilagođene njihovim interesima i potrebama.

Zbog otežanog razumijevanja kompleksnih fabula, apstraktnih književnih situacija i prenesenih značenja, djeca trebaju dodatnu senzoričku stimulaciju kako bi priču doživjeli svim svojim osjetilima.

Program senzoričkog pripovijedanja priča „Leti, leti, priča“ djeci omogućuje prilagođen ulazak u priču, pospješuje praćenje radnje zahvaljujući snažnom senzoričkom iskustvu te u fokus stavlja njihove snage.

Pričajući priče na ovaj način, pripovjedač se služi mirisima, okusima, zvukovima, pokretima, različitim oblicima i materijalima koje dijete zatim vezuje uz izgovorene rečenice i povezuje u priču.

Djeci se ostavlja dovoljno vremena za reakciju i potiče ih se na grupnu interakciju i sudjelovanje u kreiranju priče, u skladu s njihovim mogućnostima i interesima.

Upravo su neverbalna djeca i djeca s teškoćama u razvoju u stanju ispričati najzanimljivije priče bez da izgovore ili napišu ijednu riječ.

Prijavite se!

DETALJI O PROGRAMU