.

Kuća od priča nije obična kuća. Ona je dom

Dugo sam vremena željela stvoriti mjesto koje će primati i voljeti najrazličitiju djecu, poticati najneobičnije ideje, podržavati kreativce, ohrabrivati sramežljivce i kroz kreativne radionice pisanja za djecu, povezivati ih snagom i ljepotom stvaranja priča.

Kuća od priča dom je sve djece koja obožavaju slušati i stvarati priče, ali i one djece koja se sa slovima bore i ne uspijevaju izraziti predivne ideje koje nose u sebi.

Cilj je svih programa opustiti djecu, ohrabriti ih da pronađu svoj glas te ispričaju svoju priču. Čak i ako u komunikaciji ne koriste govor ni pismo, priča je dovoljno snažna da njezinu boju, okus i miris mogu osjetiti i djeca s višestrukim teškoćama u razvoju.

Različitim kreativnim tehnikama trudim se kod svojih polaznika izgraditi pozitivan stav prema čitanju i pisanju te potaknuti na kritičko promišljanje vlastitih i tuđih ideja. Rad u malim grupama omogućuje mi predan pristup svakome od njih.

Uz pozitivnu i zaigranu atmosferu djeca će na poznate situacije pogledati iz drugih perspektiva, hodajući u cipelama svojih likova pronalazit će rješenja za vlastite izazove, dijeljenjem priča, povezivat će se s drugima te priču doživjeti iskustveno, baš kao da je sasvim živa.

Hvala vam na povjerenju.

Jelena Pervan