Misija

Misija

Ja sam Jelena Pervan. Bila sam dijete koje nije moglo vidjeti knjigu ni naslikanu. Dijete koje je prekidalo prijateljstva ako bi za poklon dobilo roman i dijete koje je bez imalo srama izjavilo da je šegrt Hlapić miš jer je bilo lakše pogledati crtić nego pročitati dosadnu lektiru.

Ta ista Jelena danas je nešto starija, mrvicu odraslija, priče jede za doručak, ručak i večeru, a iza sebe ima niz objavljenih slikovnica, knjiga za djecu, tekstova i priča. Daj zamisli!

Na svu sreću mala i velika Jelena još uvijek su dobre prijateljice! Mala Jelena dobro zna koliko je ponekad teško nešto napisati, ideju staviti na papir, priču učiniti zanimljivom. Zna i koliko čitanje može umoriti mozak i pretvoriti ga u žvaku, dok velika Jelena godinama pronalazi načine kako pisanje i stvaranje priča učinila zabavnim, drugačijim i zanimljivim za svu djecu, a posebno za onu djecu koja bi, kao i mala Jelena, radije lizala sladoled od trule cikle nego nešto pisala i čitala.

Kuću od priča izgradile su mala i velika Jelena kako bi stvaranje priča djeci servirale kao najukusniji sladoled od vanilije preliven preljevom od malina i posut mrvicama keksa.

Dobrodošli u našu Kuću od priča!

Jelena, mala i velika.

Jelena Pervan

Splićanka sa zagrebačkom adresom, ali s izraženim splitskim dišpetom. Rođena 1992., odrasla na šestom katu zgrade bez lifta, tvrdoglava, uvijek gladna i kreativno neuredna. Po zanimanju novinarka, po pozivu književnica za djecu. Stvoriteljica Mrljeka i Prljeka, Hrkala, Tonke, sutrića, Pjegave Ive, bake Zmazanke i mnogih drugih likova iz autorskih priča i slikovnica. Svoju poslovnu priču započela sam s CRVENIM NOSOVIMA klaunovimadoktorima gdje sam nekoliko godina živjela čudesnu misiju donošenja radosti u bolnice, pišući kreativne tekstove o čaroliji koju klaun donosi u bolnice. Kao novinarku su me uvijek pronalazile teme odgoja, djece, kreativnog rada s djecom, kulture za djecu pa sam tako surađivala s obiteljskim portalom Klinfo.hr i još uvijek surađujem s magazinom o stvaranju kulture za djecu Brickzine. Književni susreti i radionice s djecom omogućili su mi odlazak i u najskrovitija mjesta ove divne zemlje. Promovirati priču i družiti se s djecom volim i više od pudinga od vanilije i svih kremšnita samoborskih. Posebno me inspirira rad s djecom s teškoćama u razvoju s kojima provodim radionice senzoričke priče. Moja vjerna ekipa i ja družimo se u Dnevnom centru za rehabilitaciju Mali dom te u Dječjoj knjižnici Marina Držića (djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje Goljak). Od 2013. članica sam Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade.

Kuća u medijima

BTW magazine

Jelena Pervan: „Kuća od priča simpatični je bijeg u priču i bijeg u sebe“

Journal

Ovaj crtež djevojčice oduševio je cijelu Hrvatsku; otkrivamo gdje je nastao

Plavi ured

Kuća od priča Jelene Pervan

Storybook

Ovo je Jelena Pervan, dizajnerica jedne jako posebne i originalne kuće

Budi dobro

Jelena Pervan: U Kuću od priča dobrodošla su sva djeca koja vole priče

Novi list

Kuća od priča u kojoj je uvijek zanimljivo: Kreativan prostor za djecu koja stvaraju priče

Roditelji.hr

Njezina je misija smanjiti otpor prema pisanju i čitanju kod školaraca. Upoznajte autoricu Kuće od priča!

Supermame

Autorica popularnog Hrkala, Mrljeka i Prljeka otvorila Kuću od priča

Femisfera

Zašto su djeci čitanje i pisanje u današnjem svijetu stem edukacije često nezanimljivi te kako ih zainteresirati

DM bebeceda

Kreativno pisanje u Kući od priča
Video

Prijavi se na newsletter i primaj novosti o radionicama