.

Predškolci u kreativnom programu PRIČANAC

Sposobnost djeteta da ispriča priču omogućuje mu uključivanje u razgovore s djecom i s odraslima. Pričanje priča djetetu pokazuje kako nam jezik može pomoći u izražavanju emocija, iznošenju mišljenja te iskazivanju potreba.

Program Pričanac namijenjen je djeci predškolske dobi koja vole slušati priče, igrati uloge te interaktivno sudjelovati u stvaranju novih priča. Uz odabrane književne naslove, svakog mjeseca obrađivat će se druga tema, a kako bi kratke priče za djecu bile svaki puta drugačije, u goste će nam povremeno dolaziti glumci, lutkari, glazbenici, psi pomagači i njihovi treneri te drugi zanimljivi pojedinci kojima je priča važan dio života.

Pričajući priče iz vlastitog života i dijeleći ih s grupom, djeca stvaraju osjećaj identiteta, grade samopouzdanje i povezuju se s drugima.

Uz dramske, jezične igre i likovne igre, polaznici će vježbati aktivno slušanje, čekanje na red, razumijevanje pročitanog, a samostalno kreiranje vlastitih priča osnažit će ih u vrednovanju vlastitih, ali i poštivanju tuđih ideja.

Prijavite se!

DETALJI O PROGRAMU