Prvih šest mjeseci Kuće od priča

Prvih šest mjeseci Kuće od priča.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Iako se ideja o Kući od priča u meni gradila godinama, 14. listopada 2019. Kuća je otvorila svoja vrata polaznicima redovnih programa.

Prva je ušetala Petra. Zatim Borna, Elena, Marin i Marta. Tog su tjedna prazne stolice tek uređene Kuće popunila djeca. Njih dvadeset i petero, raspoređenih u grupice od maksimalno pet polaznika. Djeca koja još uvijek rado dolaze na druženje uz priču. Djeca koja su Kuću pretvorila u dom.

Kuća od priča ima jasnu misiju. Zaljubiti dijete u priču. Stvorena je za svu djecu koja vole smišljati, pričati i pisati priče, ali i za djecu koja čaroliju priče tek trebaju otkriti.

Prvih pola godine obilježila su tri redovna programa:

PRIČANAC – program za vrtićance

UPS! UPAO SAM U PRIČU – radionice kreativnog pisanja za školarce

LETI, LETI, PRIČA – program za djecu s teškoćama u razvoju

Osim redovnih programa, dodatno smo se družili na bljakavim radionicama s Mrljekom i Prljekom te na tematskim dvosatnim radionicama pisanja priča.

Priču smo upoznavali i s našim dragim gostima, psićem Riom i njegovom trenericom Sarom Essert, klaunesom i lutkaricom Petrom Bokić, ilustratoricom Marselom Hajdinjak te odgojiteljicom Martinom Protulipac.

Kuća od priča dobila je i kotače pa je s radionicama gostovala u Osnovnoj školi Hugo Kon, Centru za roditelje Klubko, Dječjem klubu Zmajo, u udruzi Mali i veliki.

O radionicama Kuće od priča pisalo se i u medijima, na portalima Journal.hr , Novilist.hr, Supermame.hr , Femisfera.hr i u drugim medijima kojima ovim putem od srca zahvaljujem na podršci i pomoći da Kuća dođe do što više ljudi.

Pisali smo priče, ali i slušali smo se. Izmišljali likove, ali i prihvaćali jedni druge. Onakve kakvi jesmo. Suočavali smo se sa svojim sramovima i strahovima, iz njih gradili likove i o njima stvarali priče.

Pisali smo zatvorenih očiju, ponekad vodili dubokoumne razgovore s paketićem maramica za nos. Izmišljali smo riječi kao što su DLAKOMRS i ZGAZISLAV. Priče smo doživljavali dodirom, mirisom, a često i okusom jer u Kući od priča uvijek je bilo nečega za gricnuti. Od slova pa do keksa.

Više od svega, smijali smo se. Baš onako do trbuha i nazad. Prvih pola godine bilo je predivno. Onako kako nisam mogla ni sanjati da će biti.

Hvala svim roditeljima koji su čekali u autima, kafićima, šetali u krug dok su njihova djeca smišljala priče. Hvala svim suradnicima što su svoja znanja dijelili s djecom Kuće od priča. Svima vama koji ste me zvali u goste, hvala.

Najviše ipak, hvala mojim klincima. Oni su Kuću postavili na noge i učinili je živom. Veselim se vidjeti vas opet kao i sve vas koji u Kuću tek trebate doći. Ona i ja čekamo na vas.

Jelena Pervan

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

primajte novosti o radionicama

Prijavi se na newsletter i primaj novosti o radionicama