Radionice stvaranja priča u ožujku

U ožujku se družimo na dvije lokacije, na starom mjestu u Centru Pričaj mi (Jagićeva 11) te u dječjoj knjižari Pričozemska (Radauševa ulica 3). Društvo će nam praviti zanimljivi likovi iz dječje književnosti poput sasvim groznog dječaka Grge, neobičnog tigra koji nenajavljen dolazi na čaj te finog gospodina Mraka koji uopće nije tako strašan. Uskačemo u priče na tri…četiri…SAD!

16.3. od 18 do 19 sati – Pričaonica Tigar koji je svratio na čaj (PRIČOZEMSKA)

Slikovnica o tigru koji nepozvan dolazi u jednu malu obitelj, klasik je dječje književnosti. Zašto je tigar došao baš u ovu obitelj i to gladan kao nikada do sad? Možemo li zamisliti da nam se za ručkom pridruži slon, žirafa ili jednorog? O svemu ćemo tome popričati na plišanom druženju uz priče. Tigrovi su dobrodošli.

Radionica je namijenjena djeci od 4 do 6 godina. Cijena radionice iznosi 5 €.

Prijaviti se možete na info@pricozemska.hr

Projekt Plišane priče sufinancira Ministarstvo kulture i medija RH.

23.3. od 18 do 19 sati – Pričaonica Tko je Antonio? (PRIČOZEMSKA)

Svatko je od nas nečije dijete. Neki od nas su brat ili sestra, nećak ili rođakinja, prijatelj ili učenica. Baš kao i dječak Antonio koji stanuje u slikovnici. Na radionici ćemo porazgovarati o našim ulogama, saznati koliko se razlikuju, jesu li nam sve ugodne i tko smo kad nismo ni u jednoj od njih, kad smo samo ja ili ti.

Radionica je namijenjena djeci od 6 do 8 godina. Cijena radionice je 5€.

Prijaviti se možete na info@pricozemska.hr

Projekt Plišane priče sufinancira Ministarstvo kulture i medija RH.

25.3. od 11.45 do 12.45. -Mrakasta radionica (CENTAR PRIČAJ MI)

Svatko se od nas nečega boji. Netko visine, a netko mrkve. Netko brzine, a netko paste za zube. Dječak Orion boji se mraka. Strašan mu je i ponekad zbog njega ne može spavati. Nije jedini jer mnoga se djeca boje mraka, no čini se da gospodin Mrak ipak nema namjeru skitati svijetom i plašiti djecu. Slikovnica Orion i Mrak donosi nam jednu sasvim novu perspektivu najčešćeg dječjeg straha. I kao što već znamo, svatko se nečega boji. Na ovoj ćemo radionici istražiti čega se to boji jedan strašni, crni mrak.

Radionica je namijenjena djeci od 5 i 6 godina.

Cijena radionice iznosi 10€.

Prijave na: kucaodprica@gmail.com

25.3. od 16.30 do 17.45 – Radionica stvaranja priče Tko je smjestio groznom Grgi? (CENTAR PRIČAJ MI)

Grozni je Grga grozan na toliko načina. Ili je ipak samo neshvaćen dječak? Serija knjiga o Groznom Grgi ne prestaje oduševljavati djecu diljem svijeta, a mi ćemo na ovoj radionici Grgi podvaliti jednu novu, sasvim groznu i uzbudljivu avanturu. Porazgovarat ćemo o tome što sve priča treba imati da bi je mogli nazvati pričom, a što joj moramo dodati da bi bila smiješna i pomalo grozna te stvoriti jednu, baš takvu.

Radionica je namijenjena prvašima i drugašima.

Cijena radionice iznosi 10€.

Prijave na: kucaodprica@gmail.com

Na radionice koje se održavaju u Pričozemskoj, djecu prijavljujete na mail info@pricozemska.hr, a na radionice koje se održavaju u Centru Pričaj mi na mail kucaodprica@gmail.com ili OVDJE. Prilikom prijave molim vas napišite ime radionice na koju prijavljujete dijete, njegovo ime i prezime te dob. Hvala.

Jelena Pervan

primajte novosti o radionicama

Prijavi se na newsletter i primaj novosti o radionicama