Radionice u lipnju (Split)

Na posljednjim radionicama pisanja priče u ovoj školskoj godini, istražit ćemo najpoznatije bajke, porazgovarati o elementima i simbolima koje u bajkama susrećemo, o odnosima među likovima i razvoju priče, a onda ćemo sve prevrnuti, obrnuti i stvoriti neke nove, sasvim drugačije bajke.

Ups! Promijenio sam bajku – radionica pisanja za školarce

Što bi bilo kad bi bilo? Kad bi Crvenkapica, umjesto vuka u šumi srela komarca? Kad bi uspavana ljepotica oboljela od nesanice ili kad bi prinčev bijeli konj postao najsporiji puž na svijetu?

Na posljednjim radionicama pisanja priče u ovoj školskoj godini, istražit ćemo najpoznatije bajke, porazgovarati o elementima i simbolima koje u bajkama susrećemo, o odnosima među likovima i razvoju priče, a onda ćemo sve prevrnuti, obrnuti i stvoriti neke nove, sasvim drugačije bajke. Negativce ćemo pretvarati u pozitivce, ljepotice u vještice, prinčeve u nosoroge, a patuljke i vile u vrapce i komarce.


Stvarajući moderne te izvrnute verzije klasičnih bajki, djeca će prepoznati svevremenost i mudrost koju bajka u sebi nosi, a mijenjajući statuse prepoznatljivim likovima, doživjet će bajku iz jedne nove perspektive.

Radionica će se održati u dva termina:

Subota, 1.6. od 10.30 do 12.00 za djecu od 2. do 5. razreda

Subota, 15.6. od 10.30 do 12.00 za prvaše i drugaše

Naknada za radionicu iznosi 12 eura, a plaća se na dolasku. Sav materijal za rad djecu će čekati na radionici koja će se održati u Prostoru (Culture hub Croatia), u Plančićevoj 2. Prijave su obavezne na mail kucaodprica@gmail.com

primajte novosti o radionicama

Prijavi se na newsletter i primaj novosti o radionicama