Zalogaj palačinke, zalogaj priče

Nakladnička kuća Ibis grafika krajem svibnja organizirala je divan projekt Zalogaj slikovnice, zalogaj priče na zagrebačkim Ravnicama i pozvala me da im se pridružim u moderiranju i kreiranju kreativnih radionica za djecu koje potiču ljubav prema pričama.

Priče u kvartu

Druženja s piscima obično se odvijaju u knjižnicama ili školama, ali ovaj ih je ukusni projekt preselio na beton zagrebačkih Ravnica i u prekrasan ambijent Darling & Shegrts bara.

Četiri subote i četiri nedjelje velik broj djece iz Ravnica i drugih kvartova okupljao se oko priče.

Subote su bile rezervirane za autore slikovnica i knjiga za djecu, a nedjelje za pričaonice u organizaciji Kuće od priča.

Posebnu draž svakom druženju bile su tople palačinke punjene džemom i čokoladom koje su djecu čekale nakon svake priče.

Priče na hrvatskom znakovnom jeziku

Najposebnija gošća naših raspričanih druženja bila je školovana pasica Kira koja je djeci pokazala što sve jedan pas zapravo može i kolika je njegova terapeutska moć u radu s djecom i odraslima. Djeci je Kiru predstavio njezin čovjek, Sergej Jonke.

Djeca su upoznala sjajne autore kao što su Silvija Šesto, Nives Madunić Barišić, Iva Bezinović-Haydon, Davorka Premec te Krešimir Krnic, ali i ilustratore Davora Šunka, Vandu Čižmek i Hanu Tintor.

Imali smo priliku poslušati litvansku slikovnicu Kiosk u njezinom izvornom obliku budući da je na radionicama sudjelovala i obitelj iz Litve, a najveće oduševljenje izazvala je Anamarija Meczner, prevoditeljica hrvatskog znakovnog jezika koja je djeci prevodila dva druženja s pričom i održala im malu školu hrvatskog znakovnog jezika.

Bilo nam je sjano i veselimo se novim druženjima s pričom u kvartovima.

primajte novosti o radionicama

Prijavi se na newsletter i primaj novosti o radionicama